Fortuna spant arbitragezaak aan om uitlatingen Oliseh

Fortuna Sittard is boos. De club heeft een verklaring op de clubwebsite gezet waarin ze reageren op de aantijgingen van Sunday Oliseh. De voormalig hoofdtrainer, die woensdag op non-actief werd gesteld, beschuldigde de club van 'illegale praktijken'. Fortuna Sittard gaat stappen ondernemen tegen hun oude trainer. 

"Alhoewel Fortuna Sittard niet wenst mee te gaan in het over en weer doen van beschuldigingen in de pers, wil Fortuna de gedane beschuldigingen wel met klem bestrijden", staat in de verklaring. "De club zal in dit kader ook de noodzakelijke juridische vervolgstappen zetten. Fortuna herkent zich volstrekt niet in deze beschuldigingen, die ook niet eerder door Sunday Oliseh intern zijn geventileerd."

Fortuna denkt dat er voldoende grond is om het contract van Oliseh te laten ontbinden en de Limburgse club gaat daarvoor naar de arbitragecommissie van de KNVB. In die zaak hoopt de club ook helderheid van de Nigeriaan te krijgen over zijn uitspraken. "Indien Sunday Oliseh daadwerkelijk meent dat er sprake is van illegale praktijken, dan mag verwacht worden dat dit in de komende procedure bij de arbitragecommissie van de KNVB door hem onderbouwd kan worden met bewijs."

De club laat nogmaals weten dat de resultaten niet de reden van het ontslag zijn, maar dat het gaat om vele verwijtbare gedragingen en escalaties die  hebben uiteindelijk geleid tot een verstoorde arbeidsrelatie. "Fortuna Sittard heeft talloze schriftelijke verklaringen ontvangen van personen die hebben gewezen op diverse verwijtbare handelingen, die ook tijdens de procedure zullen worden ingebracht. Daarbij gaven velen van hen uitdrukkelijk aan dat zij niet langer meer met Sunday Oliseh wilden samenwerken. Fortuna Sittard heeft er de afgelopen periode dan ook bewust voor gekozen om de rust te bewaren en om de escalaties zoveel mogelijk intern, ook met hulp van externe hulp, op te lossen."

De complete verklaring van de club is hier te vinden.