Indringers geweerd bij hoofdkantoor NSA

Drie mannen hebben vanmorgen in de buurt van Washington DC geprobeerd in een SUV het terrein op te rijden van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. Er is geen reden om aan terrorisme te denken volgens de FBI. Een woordvoerder wil echter niet zeggen of er wapens zijn gevonden in de auto.

De auto reed tot aan de poort van Fort Meade, in de staat Maryland, waar de bewaking het vuur opende. Een van de drie inzittenden zou gewond zijn geraakt toen de auto tegen een betonnen obstakel tot stilstand kwam. Ook zijn een medewerker van de NSA en een burger gewond geraakt, maar ze verkeren niet in levensgevaar.

De NSA is een van de meest belangrijke spionagebureau's van de Amerikaanse overheid. Fort Meade is het hoofdkwartier dat zich richt op technologische hulpmiddelen zoals het monitoren van internetverkeer.

De reden voor het bezoek aan Fort Meade van de drie inzittende van de auto is onbekend; wellicht zijn zij verkeerd afgeslagen, iets wat eerder in 2015 ook gebeurde. Toen werden de betreffende inzittenden doodgeschoten. Later bleken zij onder invloed van drugs of alcohol van een feest te komen en hadden de verkeerde afrit genomen. Of dat in dit geval ook de reden is, is nog niet duidelijk.