FOK! Wat een weer: code wit (sneeuw!)

Vanochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen, in de noordoostelijke helft eerst (natte) sneeuw. In het noordoosten heeft zich een sneeuwdek gevormd en kan het de eerste helft van de ochtend nog glad zijn door sneeuwresten. In de loop van de ochtend wordt het van het westen uit overwegend droog maar blijft het bewolkt. Vanmiddag trekken enkele regenbuien over het land, waarna het van het westen uit opklaart. De middagtemperatuur loopt uiteen van 4°C in het noordoosten tot 9°C in het zuiden. De wind draait naar het zuidwesten en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig en soms krachtig.

In de nacht naar vrijdag is er weinig bewolking en koelt het landinwaarts af naar rond het vriespunt. Hier en daar kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. Aan zee wordt het met een minimumtemperatuur rond 3°C minder koud. De wind is landinwaarts zuidwestelijk en zwak tot matig. In de kustgebieden staat een matige tot vrij krachtige westenwind, in het Waddengebied kan de wind af en toe krachtig zijn.

Vrijdag overdag zijn er flinke perioden met zon en blijft het droog. De middagtemperatuur ligt rond 8°C en de westelijke wind is overwegend matig. In het noordelijk kustgebied is de wind in de ochtend nog vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Rustig bospad in de buurt van Heerlen (Archieffoto: Luuntje)
Rustig bospad in de buurt van Heerlen (Archieffoto: Luuntje)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!