Boudat wint openingsetappe in Ruta del Sol

Thomas Boudet heeft de openingsetappe in de Ruta del Sol op zijn naam geschreven. De 23-jarige Fransman van Direct Energie was in de massasprint net te snel voor Sacha Modolo, die dacht dat hij gewonnen had. Boudat is ook de eerste leider in de Spaanse rittenkoers.

Silvan Dillier (AG2R La Mondiale) was de enige WorldTour-renner. Hij kreeg bijval van Romain Sicard (Direct Energie), Lluis Mas (Caja Rural-Seguros RGA), Txomin Juaristi (Fundación Euskadi) en Gari Bravo (Euskadi-Murias) zouden de kopgroep van de dag vormen. Het vijftal kreeg een maximale voorsprong van iets meer dan vijf minuten.

Op het heuvelachtige parcours zouden eerst de ploegen van Jakob Fuglsang (Astana), Mikel Landa (Movistar) en Chris Froome (Team Sky) de achtervolging leiden. Later zouden ook Lotto Soudal en EF-Drapac erbij komen voor hun sprinters. Met nog twaalf kilometer te gaan werden de vluchters gegrepen.

In de slotfase waren er nog aanvallen van Jon Ander Insausti (Euskadi) en Pablo Torres (Burgos-BH), maar meer dan een handvol seconden kregen ze niet van het peloton. In de sprint die daarop volgde was Boudat net wat sneller dan Modolo. Moreno Hofland mengde zich ook in de sprint, maar de Nederlandse sprinter van Lotto Soudal kwam niet verder dan de achtste plaats in Spanje.