Patrick Kluivert kalmeert enthousiaste Justin

Patrick Kluivert hoopt dat zijn zoon Justin met beide benen op de grond blijft staan. Het Ajax-talent sprak zich ambitieus uit over zijn toekomst.

Kluivert junior zei deze week dat de Premier League hem wel aantrekt en dat hij ooit voor Barcelona of Real Madrid hoopt te mogen voetballen. De quotes werden ook door de Engelse en Spaanse media opgepikt. "Hij moet met beide voeten op de grond blijven", adviseert vader Patrick zijn zoon in gesprek met radiostation Cadena SER.

"Hij is nog maar achttien jaar en hij moet kalm blijven. Uiteindelijk maak je de beste beslissing met je hart", aldus de voormalige topspits van Barcelona. "Natuurlijk is het moeilijk om Barça af te wijzen, net als andere topclubs. Het belangrijkste is dat je met je hart voor een team kiest dat bij je spel past."

Ajax is met de 18-jarige Kluivert in gesprek over een contractverlenging. Zijn huidige verbintenis verloopt na volgend seizoen. "Ik vind dat hij nog een paar jaar bij Ajax moet spelen om fysiek en mentaal te groeien. Hij voelt zich goed en zelfverzekerd. Als je een goede kop hebt, komt het uiteindelijk vanzelf wel."

"Je moet niet de club kiezen die het meeste betaalt, maar die het beste bij je stijl past. Dan zie ik hem eerder in Spanje dan in de Premier League", besluit de 79-voudig international, die namens Oranje veertig keer scoorde.