Fortuna Sittard ontslaat trainer Oliseh

Terwijl men in Sittard masaal aan het haringhappen was, kwam er nieuws van Fortuna. De club heeft trainer Sunday Oliseh ontslagen. De 43-jarige Nigeriaan was sinds januari 2017 actief bij club uit de Eerste Divisie. 

De verhoudingen tussen de clubleiding en Oliseh waren al tijden moeizaam en gespannen. Het was voor de directie zoeken naar een goed moment om de trainer te ontslaan. Na vier matige duels en onhandige uitspraken van Oliseh leek dat moment eind januari gevonden. Maar doordat het nieuws toen uitlekte mocht hij nog even blijven zitten. Op deze aswoensdag kwam alsnog het bericht dat iedereen wist dat zou komen. 

"De clubleiding neemt dit besluit naar aanleiding van het herhaaldelijk verwijtbaar handelen gedurende langere periode door de trainer jegens meerdere personen in de organisatie. Meerdere pogingen van de club om de trainer tot ander gedrag te bewegen bleven helaas zonder resultaat, met uiteindelijk ook een onwerkbare situatie als resultaat", aldus Fortuna in een statement op de clubwebsite. 

"Het bestuur van Fortuna Sittard benadrukt dat de beslissing om Sunday Oliseh op non-actief te stellen niet is ingegeven door de huidige sportieve prestaties. Door zijn ontoelaatbare handelen heeft de oefenmeester de samenwerking met vele mensen binnen de organisatie onmogelijk gemaakt. Van spelers tot medewerkers. Fortuna Sittard betreurt het besluit, maar stelt dat het clubbelang boven alles gaat."

Oliseh laat, na een goede start van de competitie, Fortuna na vier nederlagen op rij achter op de derde plaats in de Jupiler League. De Limburgers pakten eerder al de tweede periodetitel. Kevin Hofland en René Eijer zijn enkele namen die worden genoemd als gedroomde opvolgers.

Sunday Oliseh weg bij Fortuna Sittard. (PRO SHOTS/Remko Kool)
Sunday Oliseh weg bij Fortuna Sittard. (PRO SHOTS/Remko Kool)