Eerste olympische goal gezamenlijk Koreaans ijshockeyteam

Op de Olympische Spelen in Pyeongchang heeft de gezamenlijke Koreaanse ijshockeyploeg bij de dames de eerste goal te pakken. De genaturaliseerde Amerikaanse - met Zuid-Koreaanse roots - Randi Hee-soo Griffin ging de boeken in als de dame die de toch wel historische goal scoorde.

Korea stond op dat moment al met 0-2 achter tegen Japan, maar dat mocht de pret niet drukken. Nadat Marissa Brandt, Park Yoon-jung genoemd in het Koreaanse team, de assist afleverde en Griffin scoorde ontplofte de boel welhaast.

Veel schoten op doel kwamen er verder niet meer, maar toch hielden de dames lang knap stand. Pas in de laatste tien minuten maakte Japan het af, door nog eens twee keer te score: 1-4.

In het duel om de groepswinst was Zwitserland met 2-1 te sterk voor Zweden. Beide landen gaan wel door naar de kwartfinales: Zwitserland speelt tegen de nummer vier van de andere groep, Zweden tegen de nummer drie daarvan.

Wie derde en vierde wordt hangt af van de wedstrijd tussen de Finse en Russische dames op donderdag. Canada speelt dan tegen de VS om groepswinst, terwijl beide landen al zeker zijn van een plek in de halve finales.