Jordania prijst De Jong: "Die gaat de wereldtop halen"

Merab Jordania is al ruim vier jaar geen eigenaar meer van Vitesse, maar hij volgt de Eredivisie nog wel. De Georgiër ziet Frenkie de Jong graag spelen.

"Lang geleden dat ik zo'n groot talent heb gezien. Het is gevaarlijk om hem te vergelijken met Johan Cruijff, maar aan de bal zie ik zeker gelijkenissen. Die gaat de wereldtop halen", zegt Jordania in gesprek met Voetbal International. De oud-prof was van augustus 2010 tot en met het najaar van 2013 eigenaar van Vitesse.

In die periode probeerde hij Virgil van Dijk over te nemen van FC Groningen. "Hij kostte een paar miljoen. Toen ze hoorden dat ene Jordania van Vitesse interesse had, werd het bedrag verdubbeld", vertelt de zakenman. "Wij hadden Guram Kashia al en haakten af. Toen hij naar Liverpool ging, heb ik daar met een paar vrienden hartelijk om gelachen."

Hoewel Jordania met onder meer De Jong dus nog wel talenten in Nederland ziet rondlopen, vraagt hij zich af wat er met het Nederlands voetbal is gebeurd. "Feyenoord tegen Manchester City bijvoorbeeld. Dat waren jochies tegen mannen. Sowieso valt het niveau in de Eredivisie me tegen."