Tweede leider 'No Surrender' opgepakt

De politie heeft woensdag in Hulst één van de leiders van motorclub No Surrender aangehouden. De 41-jarige man wordt ervan verdacht, samen met de eerder aangehouden leider van dezelfde motorclub, leiding te geven aan een landelijk opererende criminele organisatie.

De 'No Surrender'-leider is aangehouden in zijn woning. Op dit moment doet de politie op drie locaties een huiszoeking. Het gaat om de woning van de verdachte, zijn bedrijf en een café waar clubavonden van No Surrender worden gehouden. De zoekingen zijn gericht "op het vinden van ondersteunend bewijsmateriaal en het verzamelen van informatie over criminele activiteiten in georganiseerd verband."

Eerdere aanhouding
De andere nationale leider van No Surrender werd dinsdag 12 december aangehouden op verdenking van (zware) mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte. Daar komt nu dus leiding geven aan een criminele organisatie bij. Hij zit nog altijd vast.

De aanhouding maakt onderdeel uit van een langer lopend onderzoek naar criminele activiteiten binnen motorclub No Surrender. De overheid heeft bijzondere aandacht voor criminele motorclubs en hun leden vanwege diverse incidenten en criminele activiteiten in het land. Het onderzoek richt zich niet enkel op individuen, maar op een structurele aanpak van criminele motorclubs. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tweede leider 'No Surrender' opgepakt (Foto: stockfoto politie.nl)
Tweede leider 'No Surrender' opgepakt (Foto: stockfoto politie.nl)