Tiener kijkt te lang Netflix en verslaapt zich, maar pakt olympisch goud

Snowboarder Red Gerard zorgde op de Olympische Spelen voor toch wel een verrassing door het goud te pakken op de slopestyle. Helemaal vanzelf ging het echter niet voor de 17-jarige Amerikaan: hij had zelfs bijna de finale gemist.

Gerard lag de avond voor de finale nog even lekker te Netflixen, Brooklyn Nine-Nine om precies te zijn. Tijdens de serie viel hij in slaap, en 's ochtends werd hij niet wakker van de wekker. Kort voor vertrek werd hij door een mede-finalist toch maar wakker gemaakt, maar Red's jas bleek kwijt te zijn.

In alle haast trok hij ergens dan maar een andere jas vandaan - niet overbodig met een graadje of tien onder nul - en spoedde hij zich naar het Phoenix Snow Park, waar Gerard de finale afwerkte en zowaar olympisch goud veroverde.

Na afloop riep hij ook nog eens 'fuck', wat er door de Amerikaanse TV per ongeluk niet uitgefilterd werd. Social media in rep en roer, je kent het wel, want dat kan natuurlijk niet. De vrij relaxte Gerard bedankte na afloop ook zijn meegereisde vrienden en familie nog even.

"Als je in drie runs onderuit gaat terwijl zij daar voor je staan....tja, dat zou wel een domper zijn. Maar goed, ze hebben het wel naar hun zin gehad, want om half negen kreeg ik al een Snapchat-bericht en zaten ze in de bus naar het snowboardpark al biertjes achterover te tikken." Of hij nog wat wilde zeggen tegen zijn naasten: "Uh...joehoe?"