Froome hoopt op snelle oplossing in dopingzaak

Chris Froome staat woensdag aan de start van de Ruta del Sol. De Brit van Team Sky kijkt uit naar de start van het nieuwe seizoen, zo laat hij weten op Instagram. De viervoudig winnaar van de Tour de France is nog altijd verwikkeld in een dopingaffaire. 

Zolang het onderzoek nog loopt, mag Froome gewoon aan de start staan van wielerwedstrijden, hoewel de internationale wielrenunie (UCI) heeft opgeroepen aan Team Sky om Froome aan de kant te laten.

"Ik wil iedereen bedanken voor de steun en het geduld tijdens deze moeilijke periode'', schreef Froome op Instagram. "Ik doe mijn uiterste best om te zorgen dat de dingen zo snel mogelijk worden opgelost. Ik ga nu naar de Ruta del Sol. Ik kan niet wachten tot ik aan dit seizoen kan beginnen!''

Afgelopen december werd bekend dat Froome na de zeventiende etappe van de Ronde van Spanje een positieve plas had ingeleverd. Er werd een te hoge dosis salbutamol bij hem aangetroffen, veel hoger dan toegestaan is. De renner van Team Sky heeft toestemming om het middel te gebruiken om zijn astma te bestrijden. Froome moet zich verantwoorden voor de aangetroffen hoge dosis, maar is niet geschorst en staat daarom ook aan de start van de Ruta del Sol.