Interesse voor Ajax-talenten: "De rij is veel te lang"

Clubs staan in de rij om spelers als Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Hakim Ziyech van Ajax over te nemen. Dat zegt Marc Overmars.

In De Telegraaf vertelt de directeur spelersbeleid dat hij er bijna een dagtaak aan heeft om potentiële kopers te weigeren. "Voor heel veel jongens is concrete belangstelling. Voor Hakim Ziyech, André Onana, Matthijs de Ligt, David Neres en Justin Kluivert hebben zich clubs gemeld."

Namen wil Overmars niet noemen. "Welke? Die rij is veel te lang om op te noemen." Wat de oud-speler betreft blijft de selectie komende zomer nagenoeg intact en vertrekt alleen Amin Younes naar een andere club. Ondertussen is Overmars bezig om Kluivert langer aan de Amsterdammers te verbinden.

De club is al in gesprek met zaakwaarnemer Mino Raiola, zo onthult Overmars: "Ik heb nog steeds goede hoop dat we eruit komen." Een akkoord over een nieuw contract, tot medio 2021, noemt hij 'voorbarig'. "Zover zijn we helaas nog niet." De kans dat Younes nog bijtekent, is volgens Overmars overigens nul procent.