Chelsea weet weer wat winnen is

Chelsea heeft na twee nederlagen weer drie punten weten te pakken. De ploeg won maandagavond met 3-0 van West Bromwich Albion.

Antonio Conte heeft het lastig bij Chelsea. Van de laatste vijf competitiewedstrijden wist de trainer slechts één keer te winnen in de Premier League. Maandagavond moest daar verandering in komen en dat gebeurde ook. In eigen huis was de ploeg te sterk voor West Bromwich.

Olivier Giroud kreeg maandag zijn eerste basisplaats bij Chelsea en was direct belangrijk voor de club. De aanvaller fungeerde als aangever bij de eerste treffer van Eden Hazard. Giroud gaf de bal in het strafschopgebied mee aan zijn teamgenoot, die de bal laag binnenschoot.

Na het doelpunt bleef Chelsea de betere partij, al duurde het lang voordat de score verder kon worden uitgebreid. In de 65ste minuut werd de score verdubbeld en kon Conte iets rustiger langs de lijn staan. Victor Moses was het eindstation na een fraaie combinatie.

Twintig minuten voor tijd werd het duel definitief beslist. Hazard zorgde voor zijn tweede van de avond. Hij dribbelde naar binnen en mikte de bal met zijn linkerbeen laag in de hoek. Hierdoor won Chelsea met 3-0 en wist de ploeg eindelijk weer drie punten toe te voegen.