Michiel Kramer maakt seizoen af bij Sparta

Michiel Kramer houdt zijn conditie voorlopig op peil bij Telstar. De roemruchte club uit de Eerste Divisie biedt de boomlange aanvaller tijdelijk onderdak, nadat zijn contract bij Feyenoord werd ontbonden. 

De technisch directeur van Telstar, Piet Buter, raakte afgelopen donderdag tijdens ADO Den Haag-Vitesse in gesprek met Kramer over zijn toekomst. De spits heeft tal van aanbiedingen op zak maar wil de tijd nemen om een keuze te maken. 

Of Kramer ook wedstrijden gaat spelen voor Telstar is nog veel te voorbarig, volgens Buter. "We hebben afgesproken dat hij deze week het hele programma meedraait. En meer ook niet." De kans dat Kramer langer blijft is geen item, zegt Buter. "Maar zeg nooit nooit. Melvin Platje kwam aanvankelijk ook alleen maar binnen om fit te worden. En we weten inmiddels waartoe dat heeft geleid."

De tijdelijke komst van Kramer is voor iedereen een win-win-situatie. "Voor de spelers van Telstar is het leuk en leerzaam om met zo’n speler op het veld te staan. Alleen al door veel te praten met elkaar", aldus Buter.

Kramer maakte in de zomer van 2015 de overstap van ADO Den Haag naar Feyenoord en kwam in zijn eerste seizoen nog tot veertien doelpunten in dertig competitieduels. Tijdens het kampioensseizoen van Feyenoord kreeg hij slechts één basisplek. Dit seizoen kwam Kramer vooral in het nieuws door het eten van een broodje kroket. De redactie van FOK!sport begrijpt deze stap wel. Een visje ter afwisseling is ook wel eens lekker. 

Update 16.00

Het broodje haring was op en Michiel Kramer reed weer terug naar Rotterdam. Hij maakt het seizoen af bij Sparta Rotterdam. De club had sinds de komst van Dick Advocaat diepgaande interesse in de 1.95 meter lange Kramer. De spits gaf echter zelf aan voorkeur te hebben voor een andere club. Michiel had zijn zinnen gezet op een avontuur in het buitenland, maar tot een transfer kwam het niet. Vanavond is de medische keuring. 

Sparta staat momenteel achttiende in de Eredivisie en heeft nog elf speelronden om te ontsnappen uit de degradatiezone. De achterstand op nummer vijftien NAC Breda bedraagt nu zes punten.