Turkse islamprediker: halfnaakte vrouwen zijn oké

In de Telegraaf lezen we dat Adnan Oktar, de 62-jarige Turkse tv-heilige, die zich tijdens het preken van de islam laat omringen door halfnaakte dames, liefkozend 'poesjes' genoemd, heeft zich laten ontvallen dat dames prima in bikini kunnen bidden. In de Koran staat namelijk nergens geschreven dat vrouwen helemaal bedekt moeten zijn, aldus Oktar. Verder vind hij het juist goed dat vrouwen mannen prikkelen en kinderen baren. 

Oktar schrijft naast zijn televisieoptredens ook boeken, waarin hij zich onder meer sterk uit tegen wetenschappelijk bewezen zaken als evolutie. Vroeger zat daar een fikse portie jodenhaat bij, maar recentelijk heeft hij zijn toon daarin volledig omgegooid. Internationaal zien velen zijn leer als een sekte, waarin feminisme als wervingsmiddel wordt ingezet.

Diyanet, het Turkse Directoraat voor Religieuze Zaken, heeft felle kritiek op Oktar. Hij zou corrupt zijn en is onder meer beschuldigd van chantage en het ronselen van hoertjes. "Hij verwijst in zijn tv-shows naar religie terwijl vrouwen voor hem dansen. Hij is corrupt. Het is niet goed om naar zo’n programma te kijken”, aldus Ali Erbas, hoofd van Diyanet. Oktar's reactie is dat de werknemers van Diyanet hun salaris verdienen uit belastingen op casino’s en stokerijen.

RTÜK, de Turkse mediawaakhond, is niet blij en heeft Oktar een boete van vijf procent van de inkomsten van de afgelopen vier weken opgelegd. Ook is zijn programma tijdelijk van de buis.