Enoh: "Ik heb de Eredivisie gemist"

Eyong Enoh is terug in de Eredivisie. De middenvelder tekende in januari een contract bij Willem II en keerde na vijf jaar terug in Nederland.

In 2013 liet Enoh Ajax achter zich. Hij vertrok naar het Turkse Antalyaspor en de afgelopen seizoenen speelde hij bij Standard Luik. Zijn aflopende contract werd in België echter niet verlengd, waardoor hij transfervrij kon vertrekken bij de club.

Enoh is blij dat hij terug is in Nederland, waar hij tussen 2008 en 2013 verbleef. "Ik heb drie zonen die hier zijn geboren. En Amsterdam zit voor altijd in mijn hart", vertelt de middenvelder in gesprek met NOS.

In januari verraste hij met zijn overstap naar Willem II. "Ach. Vandaag kun je bij Real Madrid spelen, morgen bij FC Barcelona en de volgende dag voor Manchester United. Ik kreeg deze optie en had een goed gevoel bij Willem II." Daarmee keerde hij terug naar de Eredivisie.

"In Turkije zie je veel goede spelers, maar is er weinig respect voor tactiek. Engeland is vooral fysiek en België is juist weer heel tactisch. In Nederland spelen bijna alle ploegen aanvallend voetbal. Je krijgt veel ruimte. Daarom krijg je soms uitslagen als 5-0 of 6-0."