3 scholieren aangehouden na 'excessief geweld'

Agenten werden rond 14.00 uur na een melding van een vechtpartij op een school op de Pascalstraat in Zaandam naar het incident gestuurd. Meerdere scholieren hadden ruzie met elkaar. De agenten probeerden de boel te sussen maar werden direct uitgescholden en geschopt. Uiteindelijk zijn er drie meisjes aangehouden. Teamchef Zaandam Sherwin Tjin Asjoe: "Welke leeftijd je ook hebt, je moet van politiemensen afblijven."

De aanleiding van de ruzie was een bedreiging van een meisje via social media. Toen de agenten bij de school kwamen was de ruzie al behoorlijk uit de hand gelopen. Een gesprek was niet mogelijk, de groepen keerden zich direct tegen de agenten. Ze werden bedreigd, uitgescholden en getrapt. Tijdens een aanhouding van een 14-jarig meisje werd een agent vol in zijn gezicht getrapt. Tjin Asjoe: “De jonge scholieren waren direct buitensporig agressief naar de collega's. Zij konden hierdoor ook niet hun werk doen, dat is onacceptabel welke leeftijd je ook hebt. Je moet gewoon van de collega's afblijven.”

Drie meisjes van 13, 14 en 15 jaar zijn aangehouden. Twee politieagenten hebben aangifte gedaan wegens belediging en geweld. “Vanwege het lichamelijke geweld, maar ook de scheldwoorden van de meisjes naar de collega's; ze riepen woorden als 'kankerpolitie'", aldus de teamchef.