Chelsea hard onderuit bij Watford

Chelsea is er maandagavond opnieuw niet in geslaagd om drie punten te pakken. De ploeg van Antonio Conte ging hard onderuit tegen Watford. Chelsea bevindt zich momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De club verloor afgelopen weekend teleurstellend van Bournemouth. In eigen huis ging de ploeg met 0-3 onderuit, waardoor Chelsea tegen Watford op zoek moest naar herstel.

Al snel bleek dat dat een lastige opgave ging worden. Watford vocht voor iedere meter en zorgde ervoor dat Chelsea weinig in de buurt kwam van het doel van Orestis Karnezis. Chelsea wist tijdens de eerste helft geen één schot op doel af te lossen, terwijl Watford meerdere mogelijkheden kreeg om op voorsprong te komen.

Dat kwam mede doordat Chelsea na een halfuur met tien man verder moest. Tiemoué Bakayoko kreeg zijn tweede gele kaart en moest nog voor rust de kleedkamer opzoeken. Uiteindelijk resulteerde het in een voorsprong voor Watford. Thibaut Courtois haalde Gerard Deulofeu naar de grond waarna de bal op de stip werd gelegd. Troy Deeney ging succesvol achter de bal staan.

Hierdoor moest Chelsea tijdens de tweede helft flink aan de bak, maar het wilde niet lukken bij de ploeg. Watford speelde fel en de bezoekers kwamen er amper aan te pas. Toch kwam de uitploeg uit het niets op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd zorgde Eden Hazard met een fraaie individuele actie voor de 1-1, waardoor Chelsea een punt leek over te houden aan het duel.

Maar Watford zette aan en ging op zoek naar de voorsprong. Die kwam er via Daryl Janmaat. Na een heerlijke combinatie schoot Janmaat vanuit het strafschopgebied raak. In de 88ste minuut werd het duel beslist door Deulofeu. De winteraanwinst maakte er 3-1 van en bezorgde zijn ploeg de drie punten. In de blessuretijd werd het nog erger toen Roberto Pereyra de 4-1 binnenschoot.