Kinderen vervangen gridgirls in Formule 1

Niet mooie dames, maar kinderen zullen de Formule 1-coureurs vanaf dit jaar vergezellen op de grid. Zo kunnen de talentvolle rijders van de toekomst dichtbij hun helden zijn, zo is maandag door de F1-bazen en autosportfederatie FIA bekendgemaakt.

De organisaties van de races of die van lokale autosportbonden selecteren jongeren die actief zijn in de kart- of autosport op basis van een ranglijst of door loting. Zij mogen de twintig Formule 1-coureurs vergezellen op de grid.

F1-directeur Sean Bratches: "Dit zal een buitengewoon moment voor die jongeren zijn: stel je voor, staan naast hun helden die zich voorbereiden op de race, de elite van de elite in de autosport, in die belangrijke minuten voor de start. Dat zal een ongelooflijke ervaring voor hen en hun families zijn. Het is een motivatie om te blijven racen, trainen en leren om hun droom uit te laten komen om er op een dag zelf te staan. Er is geen betere manier om de volgende generatie Formule 1-coureurs te inspireren."

Voor iedere race worden kinderen gekozen die vergezeld door hun familie op de grid mogen zijn. Dit geldt niet alleen voor de Formule 1-races, maar ook voor de Formule 2 en de GP3.