NVWA: onderzoek naar rokende Hiddema in DWHN

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die kennelijk geen écht nuttige dingen meer te doen hebben, onderzoekt de uitzending van het satirische programma Dit was het nieuws van zondagavond, waarin een rokende Theo Hiddema was te zien. De advocaat en het Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie deed mee als panellid en stak een sigaret op.

Een woordvoerster van de NVWA zegt maandag dat wordt onderzocht "onder wat voor omstandigheden dit is gebeurd". Volgens de wet mag niet worden gerookt in een ruimte waar werkzaamheden worden verricht. Tv-studio's vallen daar ook onder. "Wilt u even roken?", vroeg presentator Harm Edens. Hij gaf Hiddema "een geïmproviseerde asbak" in de vorm van een leeg waterglas, waarna deze met zijn aansteker de sigaret aanstak.

Het was de laatste uitzending van het huidige seizoen. Het programma verhuisde dit jaar terug van de commerciële omroep naar Avrotros. De teamcaptains waren dit seizoen Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek. De presentator is Harm Edens, die deze functie al sinds 1996 vervult.

Naar de uitzending van afgelopen zondag keken ruim een miljoen mensen. Eerder werd de VPRO beboet voor een uitzending van Zomergasten waarin Hans Teeuwen zat te roken.

NVWA: onderzoek naar rokende Hiddema in DWHN
NVWA: onderzoek naar rokende Hiddema in DWHN (Foto: BuzzE)