COC weer eens boos over parodie Renť van der Gijp

Homobelangenorganisatie COC en Transgender Netwerk Nederland (TNN) zijn boos op René van der Gijp en Voetbal Inside. René baarde vrijdagavond opzien in de tv-uitzending door met een blonde damespruik op zijn hoofd te beweren dat hij transgender is. Hij verzocht zijn tafelgenoten om hem voortaan Renate te noemen.

Aanleiding voor de grap was het nieuws van de Vlaamse tv-verslaggever Boudewijn van Spilbeeck, die voortaan als vrouw door het leven gaat. Het transgendernetwerk en COC kunnen er, zoals iedereen wel kon voorspellen van dergelijke humorloze clubjes, totaal niet om lachen en noemen de parodie van VI treurig. Ze trekken dan ook meteen de trans- en homofobiekaarten.

"Iemand worstelt een leven lang met haar identiteit, heeft de moed om daar publiek voor uit te komen en het enige wat de heren van VI kunnen verzinnen is om zo iemand belachelijk te maken'', laten de belangenorganisaties weten.

Vorige eeuw

"Blijkbaar zijn ze met hun ideeën over transgenderpersonen en homo's diep in de vorige eeuw blijven hangen, en na het zoveelste incident krijg je de indruk dat dat ook niet meer gaat veranderen", reageren TNN-voorzitter Brand Berghouwer en COC-voorzitter Tanja Ineke. Ze roepen de sponsors op te stoppen met de talkshow, want mensen die grappen maken moeten eens leren dat er ook mensen rondlopen die zich door alles en iedereen gekwetst wensen te voelen. "Wat ons betreft gaat de stekker eruit." Stellen ze. Berghouwer en Ineke willen graag in gesprek met de sponsoren om hun standpunt toe te lichten.

Heineken en Gillette hebben recent al een gesprek gehad met RTL over eerdere vermeend seksistische, racistische en homofobe uitspraken aan tafel bij Voetbal Inside. Maar René van der Gijp en Johan Derksen zijn na deze gesprekken niet op hun uitspraken aangesproken, vooral omdat het gaat om grappen en humor en het van de zotte is dat de hele wereld een treurige, saaie, chagerijnige bende dient te worden omdat een paar belangenclubjes en subsidietrutjes geen gevoel voor humor wensen te kweken.

 

COC boos over parodie René van der Gijp
COC boos over parodie René van der Gijp (Foto: BuzzE)