Golden Earring (en meer) naar Appelpop 2018

Met Chef'Special, Golden Earring, Wulf, Jeangu Macrooy en Traudes zijn de allereerste namen bekend voor Appelpop 2018. Het gratis tweedaagse festival maakt daarmee een mooi begin met de line-up voor de 27e editie op 7 en 8 september.

In 2016 was Appelpop een van de weinige festivals waar Chef’Special te zien was. Een jaar later zag de tourlijst er heel anders uit en deed de band bijna alle grote festivals aan. Het seizoen werd afgesloten met een knallende én uitverkochte show in de Ziggo Dome. Met ook steevast uitverkochte shows tijdens de recente clubtours blijft er werkelijk geen enkele reden over deze ‘Amigo’ niet terug te halen naar Appelpop. Met hun heerlijke catchy mix van rap, funk, reggae en pop is dit momenteel een van de beste live acts van Nederland!

Al meer dan 50 jaar is Golden Earring een begrip in het Nederlandse muzieklandschap. Met hits als ‘Radar Love’ en ‘Twilight Zone’ kende de band zelfs succes in de VS. In eigen land zijn de vier heren samen een gegeven dat er met gemak een volgende tiental jaren aan vast knoopt. En wanneer je ze live ziet weet je één ding zeker: de klassieke hits vliegen je om de oren.

Met zijn catchy hit ‘Mind Made Up’ heeft de veelzijdige singer-songwriter Wulf al een groot deel van Nederland verovert. Na eerder een grote zomerhit te hebben gehad met Sam Feldt en Lucas & Steve heeft Wulf zo een succesvol begin gemaakt met zijn eigen werk. Inmiddels zijn de subtiele gitaarriffs en luchtige melodielijnen van zijn tweede single ‘All Things Under The Sun’ ook niet van de radio af te slaan. Mocht je hem komend festivalseizoen missen is Appelpop als afsluiter van het seizoen het ultieme moment om hem live te komen bewonderen.

Op zijn debuut-EP ‘Brave Enough’ was het veelzijdige stemgeluid van Jeangu Macrooy al goed te horen. Met zijn eerste veelgeprezen album ‘High On You’, dat afgelopen jaar uitkwam, weet hij nog meer facetten te raken. Van heerlijke upbeat funk tot fijne soul; uitermate geschikt voor een ‘gloomy sunday’. Met zijn acht-koppige band komen de nummers live helemaal tot leven en voert Jeangu je moeiteloos mee op de klanken van zijn stem, zijn soul en energieke funk.

De band Traudes maakt een originele mix van hiphop, rap en (electro)pop en weet tegelijkertijd alle smaken te behouden. Het resultaat is fris, heeft een zuurtje, is catchy en funky met een edgy bite, maar is bovenal overtuigend. Zo is de band rondom frontman Benjamin Traudes een zeer welkome en originele nieuwkomer. Verwacht een ongekend energieke liveshow vol krachtige vocalen, raps, strakke beats en funky pop.

Golden Earring naar Appelpop 2018 (Foto: Appelpop)
Golden Earring naar Appelpop 2018 (Foto: Appelpop)