El Ahmadi: "Natuurlijk kunnen we Ajax nog inhalen"

Feyenoord heeft een flinke achterstand op Ajax, maar Karim El Ahmadi geeft nog niet op en wil de Amsterdammers voorbij op de ranglijst.

Na het behalen van de volgende ronde van de KVNB Beker barst Feyenoord van het zelfvertrouwen. In eigen huis won de ploeg woensdag met 2-0 van PSV en daarmee is de ploeg op koers in het bekertoernooi. In de Eredivisie loopt het minder lekker. Feyenoord staat negen punten achter op Ajax en zestien punten achter op PSV.

El Ahmadi heeft de landstitel uit het hoofd gezet, maar mikt op Ajax. "Natuurlijk kunnen we Ajax nog inhalen. Als we daarin niet geloven kunnen we beter stoppen", vertelt de middenvelder in gesprek met ELF Voetbal. "We weten dat we nu veel te laag staan, maar hopelijk geeft deze avond een boost voor de rest van het seizoen."

El Ahmadi is blij met de overwinning op PSV. "Dit was voor ons wel de wedstrijd van het jaar. De druk stond er aardig op. In de afgelopen jaren hebben we wel geleerd om onder druk te spelen, met het kampioenschap, Europees voetbal en bekervoetbal. We hebben nu weer karakter getoond, tegen een goed team. We willen de beker winnen. We hebben dus echt iets om naartoe te leven, zeker gezien de situatie in de competitie", aldus de aanvoerder.