Nederland simpel verder op WK bandy

De Nederlandse ploeg heeft in de B-divisie van het wereldkampioenschap bandy overtuigend de groep gewonnen. China en Slowakije werden zondag en maandag opzij geschoven, dinsdag ging Somalië voor de bijl in de enige wintersport waar Somalië van de partij is - vooral dankzij in Zweden wonende spelers.

Bandy is een soort ijshockey, maar dan ook weer niet helemaal. Je zou het ook een soort hockey kunnen noemen, maar toch ook niet helemaal. Het heeft ook wel wat weg van floorball, maar ook weer niet helemaal. Enfin, het wordt op ijs gespeeld, er moet gescoord worden en de WK-finale gaat tussen Rusland en Zweden, op een enkele uitzondering dankzij Finland na.

In het Russische Khabarovsk spelen acht landen in de A-divisie, de B-divisie wordt met eveneens acht landen afgewerkt in het Chinese Harbin. Nederland won de groepswedstrijden met 7-1, 7-0 en 9-0 en staat woensdag tegen Oekraïne in de kwartfinales. De winnaar van divisie B promoveert en speelt volgend jaar in de hoogste divisie.

Kazakhstan - Hongarije in de A-divisie, gezien de uitslag van 29-0 een prima wedstrijd om wat goaltjes mee te pikken (Bron: YouTube)