FOK! Wat een weer: vandaag zon, vannacht regen

Vandaag zijn er perioden met zon en het blijft droog. In het zuiden komen in de vroege ochtend enkele mistbanken voor, maar deze verdwijnen in de loop van de ochtend. De maximumtemperatuur is ongeveer 7°C. Er staat een zwakke tot matige, langs de kust later vrij krachtige wind uit zuidwest tot west. In de avond draait de wind naar zuidelijke richtingen.

Komende nacht raakt het van het zuidwesten uit bewolkt en gaat het regenen. In het noordoosten koelt het nog af naar 1 à 2°C, in het zuidwesten wordt het niet kouder dan een graad of 5. De wind is zuid tot zuidwest en zwak tot matig. In de loop van de nacht neemt de wind toe, boven land naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig.

Morgen overdag is het bewolkt en regent het geruime tijd. In de middag en avond wordt de neerslag buiig van karakter en zijn er ook droge perioden. Bij de buien kan dan lokaal korrelhagel en onweer voorkomen. De maximumtemperatuur ligt morgen rond 9°C. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Later in de middag en in de avond draait de wind naar westelijke richtingen. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Zie de maan schijnt. (Foto: DJMO)
Zie de maan schijnt. (Archieffoto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!