Van Barneveld en Van Gerwen in Masters-finale

Darters Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben in de kwartfinales van The Masters - het toernooi voor de top-16 van de wereld - een ongenadig hard pak slaag uitgedeeld.

Van Barneveld speelde tegen Peter Wright en gooide zichzelf met een serie twaalfdarters in no-time naar een 6-0 voorsprong. Wright mocht vervolgens even twee van de volgende drie legs winnen, maar meer ook niet: Van Barneveld maakte het met 10-2 af.

James Wade onderging een vergelijkbaar lot als Wright, maar dan tegen Van Gerwen. Het éénmansdestructiebedrijf uit Vlijmen was niet te houden en stond binnen de kortste keren op 8-0. Wade kreeg nog twee legs cadeau en daar bleef het bij: 10-2.

Mensur Suljovic draaide een 3-5 achterstand tegen Rob Cross om naar een 8-5 voorsprong en versloeg de kersvers wereldkampioen met 10-8. Gary Anderson nam in de loop van een matige partij tegen Gerwyn Price afstand en klopte de Welshman met 10-6.

Vanaf 20.10 uur staan de halve finales in Milton Keynes op het programma, net als de daaropvolgende finale live te zien op RTL7.

Update 22.00 uur
Zowel Van Barneveld als Van Gerwen hebben zich voor de finale geplaatst. De Hagenees rekende af met de Oostenrijker Mensur Suljovic, zonder daarbij echt goed te spelen. Suljovic kon daardoor zo nu en dan aanhaken, maar kwam uiteindelijk toch tekort: 11-7. Van Gerwen liet Anderson acht legs lang in de waan dat de Schot hem wat kon maken, maar vanaf 4-4 gaf MVG nog eens gas: 11-5.