Hollandse herschikking in MXGP: Herlings en Coldenhoff delen werkplaats KTM

Er mag in 2018 dan wel geen Nederlander in de MotoGP te vinden zijn; dit valt gelukkig niet te zeggen over de koningsklasse in de motocross. De 26-jarige Glenn Coldenhoff ruilt van werkplaats met Jorge Prado en staat daarmee in de tent van 2017 runner-up Jeffrey Herlings. De Spaanse Prado deelt dan de garage met meervoudig MXGP-kampioen Tony Cairoli.

De Oostenrijkse fabriek staat een hevige interne strijd te wachten. Het oranjegekleurde team heeft in zowel de MXGP als de juniorklasse MX2 twee titelfavorieten onder haar vleugel. Om problemen te voorkomen worden daarom nu al maatregelen getroffen. MXGP-titelkandidaten Herlings en Cairoli opereerden al vanuit gescheiden werkplaatsen, maar nu krijgen ook Prado en het 21-jarige talent Pauls Jonass ieder hun eigen plek. Dit bevestigde een woordvoerder van het team.

Herlings stapte in 2017 over naar de koningsklasse maar bleef bij het MX2-team en behield de begeleiding waar hij al jaren mee samenwerkte. Een van de redenen hiervoor is de innige band tussen Herlings' concurrent Cairoli en diens Italiaanse teambaas Claudio di Carli. De jonge Prado is dit seizoen titelkandidaat in de juniorklasse maar sluit zich vanwege de taal en teamsfeer juist wel graag aan bij de tent van Di Carli. Coldenhoff staat op zijn beurt liever bij zijn Nederlandse concullega in de tent. De Let Jonass die zijn MX2-titel zal proberen te prolongeren completeert die verder Nederlandse KTM-werkplaats.