Ten Hag na vertrek Younes: "Voorin is de spoeling dun"

Amin Younes laat Ajax achter zich voor Napoli. Erik ten Hag weet niet of er een vervanger komt, maar weet dat hij weinig opties heeft in de voorhoede.

Ajax ontvangt naar verluidt vijf miljoen euro voor Younes, die voor vijfenhalf jaar tekent bij Napoli. Marc Overmars zou deze winter al een vervanger willen aantrekken voor Younes. Hassane Bandé en Zakaria Labyad worden genoemd, maar Ten Hag weet nog van niets.

De trainer weet dat hij weinig mogelijkheden heeft, maar hoeft niet per se een nieuwe aanvaller. "Voorin is de spoeling dun bij ons. Maar de praktijk wijst uit, zeker bij Ajax, dat er soms spelers van onderaf komen die kunnen gaan verrassen", vertelt de trainer tijdens de persconferentie.

Ten Hag is niet op de hoogte van de transferperikelen rond de club. Op de vraag of er nog spelers vertrekken, kan hij geen antwoord geven. "Dat zijn van die vragen…Ik kan niet in een glazen bol kijken, maar hoop het niet. Laat ik het zo zeggen: ik heb geen aanwijzingen."

Ajax neemt het komend weekend op tegen FC Utrecht, de oude club van Ten Hag. De trainer kent de club goed. "Dat kan handig zijn, maar ik moet wel steeds een afweging maken van wat ik wel en niet deel met mijn spelers. Ik moet mijn selectie ook niet overvoeren met informatie."

"Ik weet veel van FC Utrecht. Dat kan een voordeel zijn, maar in eerste instantie moeten we van eigen kracht uitgaan. Ik verwacht geen tactisch steekspel. Wij willen een bepaald type voetbal spelen. Dat betekent ageren, uitgaan van onszelf. En daarna pas kijken naar de zwaktes van de tegenstander", aldus Ten Hag.