Ranked Play van Hearthstone wordt veranderd

Via een nieuwe Designer Insights-video heeft Blizzard, na ruim een jaar wachten, eindelijk de beloofde wijzigingen aangekondigd voor het Ranked Play-systeem van Hearthstone. Spelers hadden vele klachten over de eentonige grind en het slechte gevoel op de lagere ranken.

Dit probeert Blizzard aan te pakken door de hoeveelheid ranks die een speler zakt in een nieuw seizoen te wijzigen. Vanaf maart, wanneer de wijzigingen live gaan, zak je aan het einde van een seizoen nog maar vier ranks terug. Dit geldt voor iedereen, ongeacht de rank waar je eindigt. Daarnaast moet je, om een rank omhoog te gaan, nu op elke rank vijf sterren verdienen. Eerst was dit pas vanaf rank 10 het geval. Als compensatie hiervoor moet je om de maandelijkse card back te verdienen vijf ranked games te winnen in plaats van rank 20 te bereiken.

Samen moeten deze wijzigingen ervoor zorgen dat spelers van alle niveaus meer verspreid worden en dat de grind minder vervelend aanvoelt. Of de wijzigingen genoeg zijn is nog te bezien, maar het is in ieder geval een begin.