'Ontsnapte uit Alcatraz heeft kanker en wil deal sluiten'

Vele jaren was onduidelijk of het verhaal uit de film Escape from Alcatraz daadwerkelijk gebeurd is, maar daar lijkt mogelijk uitsluitsel over te zijn gekomen. Er is namelijk een brief naar buiten gekomen die een van de ontsnapte gevangenen naar de FBI gestuurd zou hebben.

John Anglin, die in 1962 samen met broer  en medegevangene Frank Morris uit Alcatraz ontsnapte, zou de brief in 2013 gestuurd hebben, waarna de FBI een onderzoek is begonnen. "Ik ben John Anglin en ik ben in 1962 ontsnapt uit Alcatraz. Ik ben 83 jaar en ben er niet goed aan toe: ik heb kanker. Ja, we hebben het die nacht gehaald, maar het scheelde weinig", schrijft de man.

"Frank is in 2005 overleden, hij is onder een andere naam begraven. Mijn broer overleed in 2011", klinkt het, alvorens hij met een deal op de proppen komt. "Als jullie op TV aankondigen dat ik niet meer dan één jaar de gevangenis in zal gaan en dan medische hulp krijg, schrijf ik nog een brief om jullie exact te laten weten waar ik ben. Dit is geen grap, het is de waarheid."

De schrijver zegt dat hij zich jaren in Seattle schuil heeft gehouden na de ontsnapping, alvorens hij acht jaar in Noord-Dakota woonde. Daarna zou hij naar het zuiden van Californië verhuisd zijn. De FBI heeft de brief laten onderzoeken door experts op het gebied van handschriften en DNA, maar er kon geen uitsluitsel gegeven worden over de echtheid.