De Jong wint eerste cross na rentree

Veldrijdster Thalita de Jong heeft de Kasteelcross in het Belgische Zonnebeke gewonnen. De voormalig wereldkampioene maakte begin januari haar rentree in het veldrijden na een lange periode van blessures. De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door de Belg Wietse Bosmans.

Zondag staat de wereldbekerwedstrijd in het Franse Nommay op het programma en daarom verkozen de meeste toppers bij zowel de vrouwen en mannen om niet in Zonnebeke aan de start te staan. Dus geen Sanne Cant, Lucinda Brand, Mathieu van der Poel en Wout van Aert in West-Vlaanderen met als gevolg een uitgelezen kans voor de renners van tweede lijn om podium te rijden in een tv-cross.

Op het modderig parcours wist De Jong solo naar de overwinning te rijden. Vorig jaar wist de Brabantse deze wedstrijd ook al te winnen. Op de tweede plaats eindigde Loes Sels en Ellen van Loy op plaats drie.

In een mooi duel tussen Bosmans en Diether Sweeck trok eerstgenoemde aan het langste eind. Voor Bosmans was dit na een zege in het Spaanses Igorre de tweede overwinning van het seizoen. Op plaats drie finishte Klaas Vantornout.

Uitslag vrouwen
1. Thalita de Jong (NED)
2. Loes Sels (BEL)
3. Ellen Van Loy (BEL)
4. Jolien Verschueren (BEL)
5. Pavla Havlikova (CZE)
6. Lizzy Witlox (NED)
7. Shana Maes (BEL)
8. Marthe Truyen (BEL)
9. Bianca Van Den Hoek (NED)
10. Suzanne Verhoeven (NED)

Uitslag mannen
1. Wietse Bosmans (BEL)
2. Diether Sweeck (BEL)
3. Klaas Vantornout (BEL)
4. Rob Peeters (BEL)
5. Nicolas Cleppe (BEL)
6. Gianni Vermeersch (BEL)
7. Joeri Adams (BEL)
8. Stijn Caluwé (BEL)
9. Lander Loockx (BEL)
10. Marcel Meisen (GER)