Dortmund bevestigt bod Arsenal op Aubameyang

Borussia Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke heeft bevestigd dat Arsenal een formeel bod heeft uitgebracht op Pierre-Emerick Aubameyang.

De international van Gabon, die dit seizoen tot dusver 21 keer scoorde in 23 wedstrijden, staat de afgelopen weken in de belangstelling van Arsenal, waarbij Arsène Wenger graag het komende vertrek van Alexis Sánchez op wil vangen. De Chileen lijkt op weg naar Manchester United en Arsenal wil enorm gaan investeren. Henrikh Mkhitaryan lijkt op korte termijn de overstap te maken van Old Trafford naar het Emirates Stadium.

"Ik kan bevestigen dat er een eerste verzoek van Arsenal voor Pierre-Emerick Aubameyang is en we gaan niet in op de bedragen die vanuit Engeland geboden worden", vertelt Watzke in gesprek met Ruhr Nachrichten. Het zou naar verluidt gaan om een bod van zestig miljoen euro.

Aubameyang is dit seizoen het onderwerp geweest van verschillende controversiële momenten en is de afgelopen maanden tot tweemaal toe, vanwege disciplinaire redenen, buiten de selectie gezet. Vrijdagavond ontbrak hij nog bij Borussia Dortmund voor de wedstrijd tegen Hertha BSC (1-1).