Sevilla maakt geen fout en zet Real onder druk

Op bezoek bij Espanyol heeft Sevilla zaterdagmiddag drie punten gepakt. De ploeg staat in punten nu gelijk met nummer vier Real Madrid.

De ploeg van trainer Vincenzo Montella was midweeks nog met 1-2 te sterk geweest voor Atlético Madrid in de kwartfinale van de Copa del Rey, waar Espanyol stadsgenoot Barcelona had getrakteerd op de eerste nederlaag van het seizoen door met 1-0 te winnen.

Na een kwartier spelen kwamen de gasten uit Andalusië op voorsprong. Joaquín Correa stuitte in eerste instantie nog op doelman Diego López, maar Franco Vázquez reageerde attent en kon de rebound binnentikken: 0-1. Sevilla was oppermachtig en in de 34ste minuut werd het krachtverschil verder uitgedrukt. Pablo Sarabia kreeg de bal aangespeeld halverwege de helft van Espanyol, zette een actie in dribbelde vanaf de rechterflank naar binnen voordat hij de bal hard en hoog raak schoot: 0-2.

Na rust hielden de gasten de controle en was Espanyol niet in staat om gevaarlijk te worden om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. In de negentigste minuut bepaalde Luis Muriel de eindstand op 0-3. Sevilla stijgt naar de vijfde plek en heeft nu 32 punten uit twintig wedstrijden. Real Madrid, dat vierde staat, heeft ook 32 punten, maar twee wedstrijden minder gespeeld.