Labyad: "Natuurlijk wil ik naar Ajax"

Zakariay Labyad heeft gereageerd op de geruchten over de vermeende interesse van Ajax, waar oud-collega Erik ten Hag nu hoofdtrainer is.

Labyad weet nog niet waar zijn toekomst ligt. "Natuurlijk wil ik naar Ajax, maar ook naar Feyenoord, PSV of het buitenland", sprak hij volgens Voetbal Inside. "Je wil altijd een stap omhoog maken en jezelf verbeteren. Het is een ultieme kans om aan te sluiten bij een van de drie topclubs zodat je een betere voetballer wordt."

Vorige week meldde Voetbal International dat Ten Hag de aanvallende middenvelder van FC Utrecht graag wil meenemen naar Ajax. Labyad zegt zelf niet te weten hoe serieus die interesse is. "Ten Hag heeft gezegd dat hij gecharmeerd van me is. Ik lees ook dingen in de media. Het is aan mij om uiteindelijk de stap te maken."

Utrecht legde Labyad een jaar geleden transfervrij vast. De 24-jarige was toen clubloos, omdat hij een halfjaar eerder geen nieuw contract kreeg bij Sporting Clube de Portugal. "Zolang ik speler van Utrecht ben, doe ik mijn stinkende best hier", aldus Labyad, die niet uitsluit dat hij het seizoen gewoon afmaakt in de Domstad.