Aubameyang provoceert Dortmund bij potje zaalvoetbal

Pierre-Emerick Aubayemang blijft de gemoederen bezighouden in Duitsland, ook als de spits van Borussia Dortmund zelf niet in actie komt.

De Gabonees werd buiten de selectie gelaten voor het uitduel bij Hertha BSC, omdat hij niet genoeg gefocust zou zijn. Aubameyang wordt al enkele dagen nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Arsenal. Terwijl zijn ploeggenoten vrijdagavond niet van Hertha wisten te winnen (1-1), ging Aubameyang een potje zaalvoetballen.

Op Twitter verscheen een foto waarop te zien is hoe de spits een shirt droeg met de naam van Ousmane Dembélé op de rug. De Fransman is totaal niet meer geliefd bij de Duitse fans, omdat hij is vertrokken naar Barcelona. Dortmund-coach Peter Stöger wilde na de wedstrijd in Berlijn weinig over het incident kwijt. "Het maakt me weinig uit, het is zijn eigen besluit."

Een journalist van Bild was harder in zijn oordeel. Hij stelde dat Aubameyang tot het einde van zijn contract (2021) op de tribune moet worden geplaatst vanwege het 'karakterloze' gedrag richting zijn club. "Bla bla bla, de volgende stap is de gevangenis", reageerde de 28-jarige aanvaller. "Je weet van niets, dus let gewoon op jezelf. Niet op mij."