Federer en Djokovic simpel verder, Del Potro hard onderuit

Roger Federer en Novak Djokovic hebben zich op de Australian Open zonder overdreven veel moeite geplaatst voor de achtste finales. De als derde geplaatste Zwitser en de als veertiende geplaatste Serviër gingen beiden in straight sets door.

Federer nam het op tegen de Fransman Richard Gasquet, als 29e geplaatst. Die slaagde er in de derde set wel in om een break ongedaan te maken door de Zwitser te breken, maar op het beslissende moment stond hij zijn service alsnog af: 6-2, 7-5, 6-4.

Djokovic had de nummer 21 van de plaatsingslijst tegenover zich, Albert Ramos Viñolas. Dat leverde hem bijzonder weinig problemen op, hoewel de Serviër zich in set twee even overmatig in moest spannen om een servicegame te houden. Hij won uiteindelijk met 6-2, 6-3, 6-3.

Juan-Martin del Potro (12) leek in topvorm in Melbourne te staan, maar tegen de Tsjech Tomas Berdych (19) was het helemaal op. De door blessures geteisterde Delpo kwam geen moment in zijn spel en een ommekeer zat er ook geen enkel ogenblik in: 6-3, 6-3, 6-2.