Megastunt skiër Dressen op legendarische afdaling Kitzbühel

Skiër Thomas Dressen heeft voor een van de grootste verrassingen in het alpineskiën van de laatste jaren gezorgd. De Duitser schreef in het Oostenrijkse Kitzbühel de afdaling van de legendarische Streif-piste op zijn naam, misschien wel de meest prestigieuze wedstrijd op de hele skikalender.

Op de Oostenrijkse piste, met in de skiwereld bekende en beruchte namen als de Mausefalle, Hausbergkante en de Seidlalm-Sprung, was het thuisfavoriet Hannes Reichelt die als eerste een echt scherpe tijd neer wist te zetten. 

Daar kwam even niemand van de favorieten onderdoor, tot de Zwitser Beat Feuz met een heerlijke run de snelste tijd pakte. Dat leek dan lang de winnende tijd te worden, maar Vincent Kriechmayr dacht daar anders over. De Oostenrijker zette het publiek in vuur en vlam met een werkelijk fenomenaal eerste deel van de afdaling, maar op het slotstuk liet hij het liggen.

Daarmee leek de laatste echte kanshebber geweest, maar dat was dan weer buiten Dressen gerekend. De Duitser, goed voor één podiumplek in zijn carrière, had wat mazzel met het weer - de zon scheen ineens vol op de piste - en profiteerde met een weergaloze run. Aan de finish hield hij 0,20 seconden voorsprong op Feuz over, waarmee zijn allereerste World Cup-zege een feit was, voor Feuz en Reichelt.

Overigens had ook Dressen's landgenoot Andreas Sander nog wat geluk met de omstandigheden. Hij leek de tijd van Dressen zelfs nog te gaan verbeteren, maar strandde uiteindelijk op plek zes, achter de eveneens zeer verrassende Zwitser Marc Gisin.

De heerlijke run van Dressen (Bron: YouTube)