Skiester Vonn pakt 79e World Cup-zege, Goggia valt

Skiester Lindsey Vonn heeft de 79e World Cup-zege uit haar carrière te pakken. De Amerikaanse was zaterdag de beste op de afdaling in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo, waar de wedstrijd op de geliefde Olympia delle Tofane-piste op het programma stond.

Sofia Goggia, de winnares van vrijdag, ging als eerste van de echte favorieten naar beneden. De Italiaanse nam zoals altijd weer volop risico, maar dit keer was het wat te gortig: op de beruchte Tofana Schuss - een sprong vlak langs een grote rotswand - ging ze onderuit, hoewel ze gelukkig wel zonder letsel op leek te staan.

De Liechtensteinse Tina Weirather was de eerste die een bijna vlekkeloze run liet zien en dat leverde haar de leiding op. Niet veel later ging Vonn echter naar beneden en de Amerikaanse, die zaterdag na een grote fout nog tweede werd, was oppermachtig: aan de finish was Vonn 0,92 seconden sneller dan Weirather. De Liechtensteinse hield wel plek twee vast, want Vonn's landgenote Jacqueline Wiles strandde na een zeer spectaculaire run op 0,98 seconden, goed voor haar tweede podiumplaats ooit.