Tennisser Zverev faalt weer op Grand Slam, Chung stunt

Tennisser Alexander Zverev heeft wéér 'gefaald' op een Grand Slam-toernooi. De 20-jarige Duitser is weliswaar de nummer vier van de wereld, op de Australian Open schopte hij het weer niet tot de vierde ronde, die hij op een Grand Slam-toernooi nog maar één keer gehaald heeft.

Zverev nam het in Melbourne op tegen de één jaar oudere Zuid-Koreaan Chung Hyeon, de nummer 58 van de wereld. Een late break leverde Zverev set één op, Chung won set twee via de tiebreak en in het derde bedrijf pakte Zverev de set door een dubbele break.

Er leek zo weinig aan de hand voor de Duitser, maar in set vier leverde hij gelijk zijn service in. Chung hield Zverev in zijn volgende opslagbeurt met moeite van het lijf en nam vervolgens de macht over. De Duitser klaagde over het licht in de Rod Laver Arena, want volgens hem moesten de lampen aan.

Dat gebeurde uiteindelijk ook, maar het hielp niet echt: Zverev werd in de vijfde set compleet van de baan geveegd, maakte nog maar vijf punten en ging met 5-7, 7-6 (3), 2-6, 6-3, 6-0 onderuit. Chung haalt voor het eerst de achtste finales op een Grand Slam-toernooi en doet dat als derde Zuid-Koreaan ooit. 

De 26-jarige Amerikaan Tennys Sandgren schopte het ook voor het eerst tot de laatste zestien. Hij rekende af met de Duitser Maximilian Marterer: 5-7, 6-3, 7-5, 7-6 (5). Sandgren speelt hierna tegen de als vijfde geplaatste Oostenrijker Dominic Thiem, die de Fransman Adrian Mannarino (26) met 6-4, 6-2, 7-5 naar huis stuurde.

De als 25e geplaatste Fabio Fognini klopte de Fransman Julien Benneteau met 3-6, 6-2, 6-1, 4-6, 6-3 en voegde zich zo bij Andreas Seppi in de achtste finales. Het is de eerste keer sinds Roland Garros 1976 dat twee Italiaanse mannen het zo ver schoppen.

De Hongaar Marton Fucsovics won nog nooit een wedstrijd in het hoofdschema van een Grand Slam-toernooi, maar dat veranderde in Melbourne. Inmiddels staat ook hij zelfs bij de laatste zestien, want Fucsovics was de Argentijn Nicolas Kicker simpel de baas: 6-3, 6-3, 6-2.