Halep na historisch lange partij door op Australian Open

Tennisster Simona Halep heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open. De Roemeense nummer één van de wereld moest het werkelijk uit de kleine tenen trekken, want de Amerikaanse Lauren Davis (WTA-76) weigerde om ook maar iets toe te geven.

Halep was de eerste drie een break plaatste, maar Davis sloeg gelijk terug en nam Halep's service vervolgens nog eens over, waardoor ze de set won. Halep trok set twee naar zich toe en dus moest de derde set de beslissing brengen, wat nogal een tijdje zou duren.

Vanaf 4-4 verloren beide speelsters drie van hun volgende vier servicegames, waardoor de stand op 8-8 kwam. Davis hield met moeite haar opslag en ook Halep deed dat met de nodige problemen. Op 10-11 kreeg Davis op de service van Halep vanaf 0-40 maar liefst drie matchpoints, maar die werden allemaal weggewerkt.

Op 13-13 werd de Amerikaanse gebroken, waarna Halep het - door een bal naast de lijn van Davis - het eindelijk af kon maken: 4-6, 6-4, 15-12. De wedstrijd duurde uiteindelijk 3:45 uur, de op drie na langste damespartij ooit op de Australian Open. 

De als zesde geplaatste Karolina Pliskova won een Tsjechisch onderonsje met Lucie Safarova, als 29e geplaatst: 7-6 (6), 7-5. De Amerikaanse Madison Keys (17) sloeg Ana Bogdan uit Roemenië naar huis (6-3, 6-4) en speelt in de achtste finales tegen de Française Caroline Garcia (8), die de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich met 6-3, 5-7, 6- klopte.