Tom Petty overleed aan overdosis medicijnen

De fatale hartaanval waaraan de Amerikaanse rockmuzikant Tom Petty (66), vorig jaar oktober overleed werd volgens de autopsie veroorzaakt door een "onvrijwillige overdosis medicijnen" Volgens het rapport van de schouwarts dat vrijdag (lokale tijd) werd geopenbaard zaten er sporen van zeven stoffen in zijn bloed.

Het ging om een mix van pijnstillers en kalmeringsmiddelen: fentanyl, oxycodon, temazepam, alprazolam, citalopram, acetyl fentanyl, en despropionyl fentanyl.

Petty kreeg volgens manager Tony Dimitriades een hartinfarct in zijn huis in Malibu. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar kon niets meer voor hem gedaan worden.

De zanger-gitarist kreeg wereldfaam met zijn band Tom Petty & The Heartbreakers, opgericht in 1976. Hij had al in de beginjaren van zijn carrière grote hits als Breakdown en American Girl. Er zouden nog verscheidene volgen. Behalve met de Heartbreakers had Petty ook succes als lid van de supergroep Traveling Wilburys, met Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne en Roy Orbison. Ook bracht hij een aantal soloplaten uit.

Tom Petty overleed aan overdosis medicijnen
Tom Petty overleed aan overdosis medicijnen (Foto: BuzzE)