'Crossplay tussen PlayStation 4 en Xbox One wederom aanwezig in Fortnite'

We meldden het in september vorig jaar al dat het 'per ongeluk' mogelijk was om PlayStation- en Xbox-spelers met elkaar te verbinden in Fortnite: Battle Royale. Omdat Sony, als marktleider, daar niet zo van gediend is werd de functie snel weer 'gefixt'. Nu lijkt het echter weer mogelijk te zijn, en wederom is het in Fortnite.

Een Reddit-gebruiker maakte eerder vandaag een screenshot op zijn Xbox One waarbij hij in een game zit met een personage genaamd Female Constructor. Klein detail daarbij is dat dit personage alleen verkrijgbaar is op PlayStation 4. Enkele belletjes gingen weer rinkelen en later bleek dat Xbox-spelers kunnen spelen tegen spelers met een liggend streepje in hun ID. Dit karakter is echter niet toegestaan in een accountnaam op het Xbox-platform, dus dat was wederom een indicatie dat crossplay weer mogelijk is.

Sony is al langere tijd geen fan van het idee om Xbox-spelers met PlayStation-spelers te laten verbinden. Vorig jaar verdedigde Sony haar keuze door zich af te vragen of het verstandig is om kinderen aan een grotere player base bloot te stellen. Epic Games, de ontwikkelaar van Fortnite, uit zich ook al langer over het gebrek aan crossplay tussen PlayStation 4 en Xbox One. Zo deden ze dat ook iets meer dan een maand geleden tijdens The Game Awards 2017, waar een medewerker van het ontwikkelteam claimde dat 'spelers crossplay verdienen'.