FOK! Wat een weer: code gladheid

Er zijn brede opklaringen maar in het noordoosten komen nog enkele winterse buien voor. Lokaal is het glad door bevriezing van natte weggedeelten, in het noordoosten ook nog door de winterse neerslag. In de loop van de ochtend neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en vanmiddag valt er vooral in de zuidelijke helft van het land af en toe regen en in het zuidoosten mogelijk ook natte sneeuw. In de avond trekt dit neerslaggebied naar Duitsland, terwijl nieuwe winterse buien vanaf de Noordzee over het noorden en oosten trekken. De maximumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind draait in de loop van de dag naar zuidelijke richtingen en wordt zwak tot matig. In de avond draait de wind naar west, langs de kust naar noordwest en neemt daar toe naar vrij krachtig tot krachtig.

In de nacht naar zondag hebben vooral de kustgebieden en het oosten nog met een enkele winterse bui te maken. Geleidelijk klaart het steeds meer op en daalt de temperatuur naar iets onder het vriespunt. Op veel plaatsen wordt het opnieuw glad door bevriezing van natte weggedeelten. De wind komt uit west tot noordwest en is landinwaarts zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Zondag overdag schijnt eerst de zon en verdwijnt de gladheid in de tweede helft van de ochtend. Het blijft overdag vrijwel overal droog. In de loop van de dag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en eind van de middag en in de avond valt er in het zuiden lichte regen en lokaal weer natte sneeuw. De middagtemperatuur komt uit rond 5°C. De wind neemt af naar zwak tot matig en draait later op de dag naar zuidelijke richtingen. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Sneeuw in Twente. Archief-foto van precies een jaar geleden.
Sneeuw in Twente. Archief-foto van een jaar geleden.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!