Ten Hag: "Als trainer ben je geen tovenaar"

Erik ten Hag debuteert zondag als trainer van Ajax als Feyenoord op bezoek komt in de Johan Cruijff ArenA. Een speciale wedstrijd.

Erik ten Hag debuteert zondag als trainer van Ajax als Feyenoord op bezoek komt in de Johan Cruijff ArenA. "Een speciale wedstrijd", vertelde Ten Hag zijn de persconferentie. "De rivaliteit is hoog. Het is logische dat de adrenalinefactor en dit soort wedstrijden hoger ligt."

Er is de 47-jarige trainer iets opgevallen toen hij voor het eerst voor de groep stond bij de Amsterdammers: "Het meest bijzondere; de ambitie en drive die in deze groep zit." Ten Hag staat de boek als een verdedigende trainer, maar dat weerspreekt hij zelf. "De Ajax-huisstijl? Daar hebben we inderdaad over gesproken. Ajax staat voor dominant en attractief voetbal, daar staat Erik tegen Hag ook voor. In Duitsland noemden ze mij de balbezit-trainer, bij Go Ahead speelde ik met een superaanvallend middenveld en bij Utrecht met superaanvallende backs en werd mijn nummer tien libero. Moet ik nog verder gaan?”

De kans dat er zondagmiddag grote veranderingen zullen zijn ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop is niet echt aannemelijk. "Als trainer ben je geen tovenaar. Het is onmogelijk om in twee weken alles naar je hand te zetten, het zijn eerder aanzetten die we hebben gedaan. Hopelijk gaan we daar zondag wat van terugzien. Trainer zijn is een langdurig proces, op den duur moet het spel dus beter worden. Daarom zeg ik altijd dat een goede trainer in de tweede seizoenshelft meer punten haalt dan in de eerste."

Ten Hag vindt zichzelf geen tovenaar (Foto: Pro Shots/Erwin Spek)
Ten Hag vindt zichzelf geen tovenaar (Foto: Pro Shots/Erwin Spek)