'Dolberg is nu dertig miljoen euro minder waard'

Marcel Keizer werd vlak voor de winterstop op non-actief gesteld door Ajax en Peter Boeve vindt dat de clubleiding de juiste beslissing heeft genomen.

Een paar dagen voor de laatste competitiewedstrijd van 2018 besloot Ajax in te grijpen. Het was een dag na de uitschakeling in de KNVB Beker toen Keizer te horen kreeg dat hij mocht vertrekken. Boeve begrijpt dat Ajax de oefenmeester de laan uitgestuurd heeft.

De oud-speler van Ajax kan echter niet begrijpen hoe Keizer met een talent als Kasper Dolberg is omgegaan. "Hoe kun je tegen een jonge jongen als Kasper Dolberg zeggen dat hij je eerste spits is en hem vervolgens niet opstellen? Hij is nu dertig miljoen euro minder waard, maar vooral: je weet dan niet goed hoe je met spelers communiceert. Een ploeg heeft duidelijkheid nodig", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Boeve heeft vertrouwen in Erik ten Hag, die de opvolger werd van Keizer. "Ze hadden Keizer achteraf gewoon assistent moeten maken. Het mooie aan Ten Hag vind ik dat hij heel creatief gespeeld heeft met FC Utrecht en tactisch heeft kunnen verrassen", aldus Boeve.