Geen drank en drugs meer voor Nick Nolte

Nick Nolte is voorgoed van de drank en de drugs af dankzij zijn dochtertje. Dat schrijft de 76-jarige acteur in zijn memoires "Rebel: My life outside the lines."

"Ik dronk om alles te verwerken wat ik moeilijk vond - relaties, mislukte projecten - alcohol gebruikte ik zelfs als een medicijn tegen eenzaamheid en het ironische soort isolatie dat beroemdheid vaak met zich meebrengt," schrijft hij in zijn boek.

Maar nu hij niet meer vlucht in het overmatig gebruik van diverse middelen, vindt Nolte de rust in het kijken naar zijn tienjarige dochtertje Sophie als deze basketbal speelt. De ommekeer kwam precies op tijd. "Ik was gewoon op,"zei de acteur tegen People. Hij kijkt ernaar uit om te trouwen met Sophies moeder, pilates-instructeur Clytie Lane. Hoewel hij officieel niet gestopt is met acteren, en twijfelt of hij dat ooit nog zal doen, blijft Nolte tegenwoordig vooral in zijn huis in Malibu hangen, tuinierend en zijn eigen groenten kwekend.

"Het stille, landelijke leven heeft me altijd gezond gehouden", zegt hij, eraan toevoegend dat Sophie een goede motivatie was om door te gaan.

Geen drank en drugs meer voor Nick Nolte
Geen drank en drugs meer voor Nick Nolte (Foto: BuzzE)