Van Beek: "Ik had nu bij AS Monaco kunnen zitten"

Sven van Beek heeft nooit zijn kop laten hangen tijdens zijn slepende blessure, waardoor hij meer dan een jaar niet in actie kwam namens Feyenoord.

De verdediger maakte in september zijn rentree in de hoofdmacht en bemachtigde vervolgens een basisplek in het elftal van Giovanni van Bronckhorst. Van Beek zet naar eigen zeggen tegenslagen altijd om in motivatie. "Ze noemen me soms een pechvogel, maar zo zie ik dat zelf niet", vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

"Ik weet wel hoe het werkt, ik heb in mijn carrière wel vaker tegenslagen moeten overwinnen. Ik kan dus blijkbaar pijn weerstaan. Ik zeur niet, omdat ik weet waar ik vandaan kom: uit een normaal arbeidersgezin waarin we wars waren van welke poeha dan ook. Mijn vrienden van vroeger zijn mijn vrienden van nu. Voor mij is dat de basis: familie, vrienden, thuis."

De 23-jarige verdediger weet ook wat de reden is dat hij zo snel weer een basisplek had bij Feyenoord: "Ik heb leren vechten, nooit op te geven. "Er was een tijd dat ik een aantal keer in eigen doel schoot en ik had nu bij AS Monaco kunnen zitten als ik niet tegen AZ twee jaar geleden mijn slechtste wedstrijd aller tijden zou hebben gespeeld. Die transfer was min of meer rond, het zat in mijn hoofd. Ik was er te veel mee bezig en het ketste af.”

Van Beek noemt de afgeketste transfer 'eigen schuld'. "Ik had het wel willen meemaken. Maar nu denk ik dat het goed is dat ik niet ben gegaan. Als ik deze blessure in Monaco had moeten overwinnen, was ik doodongelukkig geweest. Misschien gebeurt alles wel met een reden."