Skiester Pietilä-Holmner stopt ermee

Alpineskiester Maria Pietilä-Holmner heeft besloten de latten aan de wilgen te hangen. De Zweedse topper op de slalom en reuzenslalom heeft de laatste jaren veel last gehad van rugblessures en kwam daardoor dit seizoen alleen maar uit in de Nieuw-Zeelandse wedstrijden in augustus.

"De teleurstelling van de laatste tijd zal ik om gaan draaien in iets positiefs. Het zal een leuke nieuwe uitdaging worden om als expert bij Eurosport te gaan werken", aldus de 31-jarige Pietilä-Holmner, die als analist alsnog naar de Olympische Spelen zal gaan, samen met onder meer skilegende Anja Pärson en haar vriend Hans Olsson.

Pietilä-Holmner debuteerde in oktober 2002 in de World Cup en boekte ruim zes jaar later op de slalom in Levi haar eerste podiumplek. In het seizoen 2010/11 won ze een slalom en een city event, in 2014 schreef ze nog een slalomzege bij. 

De Zweedse deed mee aan de Olympische Spelen van 2006, 2010 en 2014, waarbij ze een vierde en zesde plek pakte. Op WK's was ze van 2005 tot en met afgelopen seizoen altijd van de partij, met zilver op de reuzenslalom in 2007 en slalombrons in 2011 als beste resultaten.