Italiaanse skiesters 'sweepen' afdaling, Goggia oppermachtig

De Italiaanse alpineskiesters hebben tijdens de World Cup-afdaling in het Oostenrijkse Bad Kleinkirchheim flink uitgehaald. Het gehele podium werd door de Azzurri bezet, met Sofia Goggia als oppermachtige winnares.

De 25-jarige Goggia ging zoals gewoonlijk weer eens met al het risico van de wereld naar beneden. Dat zorgt er vaak voor dat ze de finish niet haalt of een dusdanig grote fout maakt dat ze kansloos is, maar niet dit keer. Goggia vloog naar beneden en zag de ene na de andere concurrente falen om ook maar een beetje in de buurt te komen.

Met 1,10 seconden achterstand bleek Federica Brignone, die voor Goggia naar beneden ging, uiteindelijk het dichtst in de buurt van haar landgenote te blijven. De derde plek was er voor hun ervaren landgenote Nadia Fanchini, die wel al 1,45 seconden toe moest geven. Slechts vier andere dames bleven binnen twee seconden, waaronder de Française Tiffany Gauthier. Zij stond zaterdag op de super-G met een vierde plek pas voor de tweede keer in haar carrière in de top-10 - na één tiende plaats vorig seizoen - en herhaalde die vierde plaats op zondag.