Langlaufer Pellegrino klopt Klæbo in Dresden, Falk wint na 8 jaar weer

Langlaufer Federico Pellegrino heeft tijdens de World Cup in het Duitse Dresden de sprint in vrije stijl gewonnen. De Italiaanse specialist boekte zo zijn eerste zege sinds hij een klein jaar geleden in Lahti de wereldtitel veroverde.

In de finale ging de dit seizoen oppermachtige Johannes Høsflot Klæbo er op het korte parcours gelijk volle bak vandoor. Alleen de Fransman Lucas Chanavat leek hem te kunnen volgen, hoewel Pellegrino in de schaduw mee wist te sluipen.

De overige drie finalisten waren na een paar meter al zo goed als kansloos, maar Pellegrino bleef in de buurt. Op het laatste rechte stuk ging de Italiaan er voorbij en Klæbo, die met name Chanavat in de gaten had gehouden, kon Pellegrino niet meer kloppen. De jonge Noor werd tweede, voor Chanavat.

De finale bij de mannen (Bron: YouTube)

Bij de dames ging de zege naar de Zweedse Hanna Falk, die acht jaar geleden als toptalent haar tweede en tot zaterdag laatste World Cup-zege boekte. Ze klopte landgenote Maja Dahlqvist, die haar eerste podiumplaats mocht noteren.

De Amerikaanse Sophie Caldwell ging naar huis met de derde plek, terwijl de Zweedse favoriete Stina Nilsson als laatste eindigde. Nilsson, winnares van de vorige World Cup op deze discipline, ging vroeg in de finale onderuit.

De finale bij de vrouwen (Bron: YouTube)